Backup & onderhoud - Joomla CMS - Amsterdam

Neem telefonisch contact op: 0652 - 468 500

Zaken waar klanten tegen aan lopen...

Natuurlijk heb je verschillende typen mensen, maar wat ik meen te herkennen is dat een aantal mensen vastloopt bij het schrijven van goede teksten voor hun website. Daarnaast kan het zijn dat ze teveel willen, zodat het hele proces stagneert.

Wat ik vaak zeg tegen mijn klanten: "Houdt het simpel!". Begin eerst eens met een eenvoudige website, en als die staat, ga dan eens denken over de mogelijke uitbreidingen. Zie het als een soort van buro in je kantoor: "Als je net begint dan heb je misschien weinig geld en heb je nog ergens een burootje staan, of je krijgt em van een kennis. Na enige tijd gaat je bedrijf wat lopen en heb je de mogelijkheid om een goede burostoel en dito buro aan te schaffen. als het dan helemaal goed gaat, dan kun je een prachtig directeursburo neerzetten met alle tierelantiijnen die daarbij horen." Of werkt het niet zo en gaan toch de kosten voor de baat uit? ...Wie weet.

In elk geval is dit principe mogelijk bij een CMS als Joomla, je hebt de basis, namelijk het Joomla CMS, en dat is modulair (dus uitbreidbaar). Als je een goede basis hebt neergezet, dan kun je gaan nadenken over de uitbreidingen, zoals bijvoorbeeld een Blog, of een Nieuwsbrief of wat je verder nodig acht voor je website.

Voor wat betreft het eerste punt waar klanten tegen aan lopen, namelijk het schrijven van de teksten: "Niets is moeilijker dan een goede tekst schrijven over jezelf (en je produkt)." Maar, tenzij je een ontzettende kluizenaar bent, er is altijd wel iemand in de buurt die je kan helpen met het schrijven van die tekst(en). Anderen zien jou eenmaal anders dan dat jij jezelf ziet. Vraag dus om hulp in je netwerk! Mocht dat niet lukken, dan kun je je wenden tot de diensten van een tekstschrijver zoals bijvoorbeeld Karin Andringa van Tekst-Lab. (één van mijn klanten), die hebben in het algemeen een opleiding daarvoor genoten en kunnen als ze goed zijn, kort en krachtig neerzetten waar jouw bedrijf over gaat. Met een beetje geluk weten ze ook nog wat over SEO, zodat jouw website het goed doet in Google.

Als laatste punt wil ik nog het perfectionisme benoemen, natuurlijk is het goed om goed werk te maken, maar... door té perfectionistisch te willen zijn, kan de zaak ook vastlopen. Bovendien heb je dan niets meer over om te verbeteren, want alles is al perfect, alleen het duurde 2 jaar voordat de website stond, en dat is misschien wat te lang :)

Concluderend: begin eenvoudig, schakel (indien nodig) de hulp van anderen in en laat je perfectionisme voor een deel varen, dan kun je volgens mij binnen 1 maand een website online hebben!