Backup & onderhoud - Joomla CMS - Amsterdam

Neem telefonisch contact op: 0652 - 468 500

Verschil tussen domeinnaam en hosting uitgelegd

Een domeinnaam is bijvoorbeeld www.jouwbedrijf.nl of in mijn geval: www.subsurface.nl. Zie het als een adres, alleen, je woont er nog niet. Dat gebeurt pas als je ook de hosting erbij bestelt. Hosting is niets meer dan een stukje ruimte op een server (of computer) bij een zogenaamd webhosting bedrijf, waar je je website kunt neerzetten. Daarnaast krijg je in het algemeen ook een aantal emailadressen, en afhankelijk van het gekozen pakket ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een database aan te maken, zodat je Joomla kunt installeren.

Een domeinnaam heb je al voor een ongeveer een tientje per jaar en om te zien of de door jou gewenste (eindgend op .nl) domeinnaam nog vrij is kun je kijken bij het SIDN. De hostingprijzen lopen uiteen, de goedkopere hostingpakketten beginnen bij 20 euro per jaar en de duurdere pakketten kunnen boven de 100 euro per jaar uitkomen.

Ik hoor je al denken, waar moet ik mijn website dan hosten?

Ook hier geldt: er zijn goede en minder goede hostingpartijen. Sommige gaan voor de bulk en bieden goedkope hosting aan, maar zijn bijvoorbeeld telefonisch niet bereikbaar, anderen zijn dat weer wel, en vragen derhalve wat meer voor hun hostingpakketten. Mijn advies: neem nooit de goedkoopste, tenzij je echt goed weet wat je doet. Wil je Joomla gaan gebruiken, dan is het zinnig om even Contact op te nemen, want niet iedere webhoster heeft de zaken op orde voor het goed gebruik van Joomla.